Долар росте до більшості валют

Середа, 31 березня 2010, 09:41

У середу американська нацвалюта продовжувала зміцнюватися до єдиної європейської, торгуючись на рівні 1,3406 долара за євро проти 1,3414 долара за євро на закриття ринку напередодні.

Курс євро знизився на 6,5% щодо долара в першому кварталі, що може стати найгіршим падінням з липня-вересня 2008 року, коли воно становило 11%, повідомляє агентство Bloomberg.

Долар у середу дорожчає щодо 12 з 16 основних світових валют на очікуваннях, що дані, які міністерство праці США опублікує в п'ятницю, покажуть збільшення числа робочих місць на 184 тис. в березні.

Крім того, долар в ході торгів піднімався до максимальної позначки з початку 2010 року щодо японської нацвалюти - 93,38 єни за долар. Однак потім курс скоригувався вниз до 93,37 єни за долар у порівнянні з 92,76 єни за долар у вівторок.

Реклама:

Щодо євро японська нацвалюта подешевшала до мінімуму за 8 тижнів на тлі ознак, що відновлення світової економіки викличе скорочення попиту на неї. Курс склав 125,46 єни за євро.

"Оскільки світовий економічний прогноз поліпшується і настрої інвесторів стають нормальними, гроші будуть рухатися з країн з низькою прибутковістю в країни з високою прибутковістю", - вважає президент Gaitame.Com Research Institute Дайсуке Юно.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!