Авіаперевізники відстояли маршрути

Середа, 31 березня 2010, 09:32

Державіаадміністрація (ДАА) призупинила рішення, що стосуються призначень на маршрути авіакомпаній "Аеросвіт", "Донбасаеро" і "Дніпроавіа".

Про це пише газета "Комерсант-Україна" із посиланням на представників компаній.

"У понеділок ми отримали повідомлення, що на наступному засіданні комісії будуть переглянуті рішення щодо нашої компанії", - повідомила заступник гендиректора з комерційної діяльності "Донбасаеро" Людмила Слободянюк.

Отримати коментар ДАА не вдалося, але високопоставлене джерело в Мінтрансі підтвердило цю інформацію, уточнивши, що засідання комісії відбудеться в період з 17 по 21 травня.

Реклама:

Як відомо, 25 березня 2010 року ліцензійна комісія ДАА прийняла низку резонансних рішень.

Авіакомпанія "Донбасаеро" позбавлялася призначень на маршрут Київ-Москва та Харків-Баку, оскільки не експлуатує їх самостійно, літаючи в партнерстві з "Аеросвітом" за договором код-шерінгу.

На цьому ж засіданні комісія оголосила конкурс з вибору нового перевізника на маршрут Київ-Москва, а маршрут Київ-Загреб "Аеросвіту" був переданий Windrose.

Крім того, комісія відмовилася розглядати заявки "Дніпроавіа", пояснивши, що перевізник не в змозі забезпечити належний рівень безпеки польотів.

ДАА була змушена призупинити рішення, оскільки авіакомпанії подали позови до Київського окружного адміністративного суду, зажадавши скасувати рішення комісії від 25 березня, пояснює помічник гендиректора "Аеросвіту" по зв'язках із громадськістю Сергій Куций.

Як забезпечувальний захід за позовами суд виніс ухвалу про призупинення дії рішення комісії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: