Лукашенко доручив вести нафтові переговори з Україною

Середа, 31 березня 2010, 08:55

Президент Білорусі Олександр Лукашенко доручив почати переговори з Україною щодо приєднання до проекту нафтопроводу "Одеса-Броди".

Про це він заявив в ефірі білоруського загальнонаціонального телебачення, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Щодо "Одеса-Броди" треба вести переговори з Україною", - сказав Лукашенко.

При цьому він дав відповідне доручення першому віце-прем'єру Білорусі Володимиру Семашку.

Реклама:

Лукашенко підкреслив, що треба прагнути максимально використовувати трубопровідний транспорт, а "залізницею - тільки в окремих випадках".

"Маємо до кінця (2010) року вийти на постачання нафти трубопровідним транспортом на наші заводи. Негайно, протягом першого півріччя, не просто мені дати відповідь, а просунутися в логістиці поставок нафти з Венесуели", - заявив він, звертаючись до членів уряду.

"Одягайте чоботи гумові й починайте: Клайпеда, Вентспілс, Одеса, "Одеса-Броди" - де ви вважаєте за потрібне", - додав президент Білорусі.

Як відомо, у травні Білорусь чекає пробну партію нафти з Венесуели в обсязі 80 тис. тонн. Нафта буде поставлятися морським шляхом до Одеси, потім до Мозирського НПЗ залізницею.

Раніше також повідомлялося, що Україна пропонувала Білорусі приєднатися до проекту "Одеса-Броди", що передбачає переведення нафтопроводу в аверсний режим за умови гарантованого обсягу поставок.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: