"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Білорусі знову зацікавилися українською карамеллю

Вівторок, 30 березня 2010, 13:10

Міністерство закордонних справ Білорусі почало повторне антидемпінгове розслідування щодо імпорту до країни української карамелі.

Про це повідомляє агентство "Интерфакс" із посиланням на офіційне повідомлення білоруського МЗС.

Повторне розслідування проводиться "у зв'язку із зверненням ЗАТ "ВО "Конті" (Україна) про прийняття цінових зобов'язань на карамельну продукцію", - повідомили в МЗС.

Там пояснили, що ця процедура необхідна для розрахунку мінімального рівня цін, за якими компанія може поставляти карамель на білоруський ринок.

Реклама:

Як відомо, антидемпінгові заходи щодо імпорту карамельної продукції з України Білорусь застосовує з 21 серпня 2008 року.

Розмір мита становить 11,76% у підсубпозиції 1704 90 710 0, 1704 90 750 0 і 23,9% у підсубпозиції 1806 90 500 1, 1806 90 500 2, 1806 90 5009. Дата закінчення терміну дії цих заходів - 21 серпня 2011 року.

З 7 жовтня 2009 року щодо карамелі, виробленої ДП "Кондитерська корпорація "Рошен", ЗАТ "Житомирські ласощі" та АТЗТ "Харківська бісквітна фабрика", стягнення антидемпінгового мита було призупинено за умови виконання прийнятих виробниками цінових зобов'язань.

"10 лютого 2010 року до МЗС Білорусі звернулося ЗАТ "ВО "Конті", виробник української карамелі, з пропозицією розглянути і прийняти мінімальний рівень цін на імпорт вказаної продукції", - повідомили в МЗС.

Там також додали, що концерн "Белгоспищепром" погодився з можливістю прийняття цінових зобов'язань компанією "Конті".

Раніше прес-служба міністра економіки України Василя Цушка повідомляла, що за підсумками зустрічі з представниками держорганів Білорусі сторони досягли домовленостей, які стосуються шляхів врегулювання питань взаємного доступу на ринки з товарних позицій, які хвилюють українських і білоруських виробників.

Зокрема, в прес-релізі відзначалася результативність переговорів щодо питання доступу на ринок Білорусі української карамелі.

"Білоруська сторона погодилася прийняти пропозиції ВО "Конті" про цінові зобов'язання в частині доступу української карамельної продукції на білоруський ринок, яка була предметом антидемпінгового розслідування, що проводиться Білоруссю", - уточнюють у прес-службі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: