"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В АМКУ кажуть, що добилися подешевшання бензину

Вівторок, 30 березня 2010, 12:31

В Антимонопольному комітеті (АМКУ) констатують зниження цін на бензин і дизельне паливо найбільшими операторами ринку.

Про це заявив виконуючий обов'язки голови АМКУ Олександр Мельниченко, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Мельниченко нагадав, що в рамках порушеної справи стосовно 15 найбільших операторів ринку нафтопродуктів, які підвищили ціни на бензин і дизпаливо, АМКУ вимагав знизити ціни до економічно обгрунтованого рівня.

"На сьогодні я можу констатувати, що ціни не тільки зупинили зростання, але і почалося зниження - від 5 до 17 копійок за різними торговими марками", - відзначив він.

Реклама:

"Антимонопольний комітет перевірить дія суб'єктів господарювання. У разі, якщо їхні дії будуть відповідати конкурентному законодавству, він буде розглядати питання про закриття провадження. Якщо ми встановимо, що хтось не виконав рекомендацій АМКУ, ці суб'єкти будуть притягнуті до жорсткої фінансової відповідальності". - наголосив очільник АМКУ.

Як повідомлялося, минулого тижня АМКУ порушив справу проти 15 нафтотрейдерів за ознаками антиконкурентних узгоджених дій на ринку нафтопродуктів.

Операторам ринку було рекомендовано до 29 березня знизити ціни і припинити дії, які порушують конкурентне законодавство.

Крім того, за підсумками засідання експертно-аналітичної групи при Мінпаливенерго, яке відбулося у п'ятницю, прийнято рішення знизити ціни на паливо до економічно обгрунтованого рівня.

Зокрема, максимальна роздрібна ціна бензину марки А-95, за даними Мінпаливенерго, не повинна перевищувати 8,1 гривні за літр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!