Фондовий ринок до кінця року зросте на 40% - прогноз

Вівторок, 30 березня 2010, 11:28

2010 року національний фондовий ринок продемонструє зростання приблизно на 30-40%.

Такий прогноз висловлюють експерти інтернет-трейдера iTrader, повідомляє прес-служба компанії.

"Дії, початі новообраним президентом, позитивно вплинули на фондовий ринок. Так після формування нової вертикалі влади, рейтингові агентства Standard & Poor's і Fitch Ratings підвищили суверенні кредитні рейтинги України, що свідчить про зниження ризику невиконання зобов'язань", - зазначається у повідомленні.

Фахівці iTrader вважають, що для фондового ринку це означає можливе зменшення вартості позик, а також те, що вже найближчим часом ми побачимо нових інвесторів на вітчизняному фондовому ринку.

Реклама:

Крім того, бажання нового президента переглянути газові контракти, на думку експертів компанії, сприяє зростанню акцій металургійних і хімічних компаній на тлі очікування можливого зниження цін на газ, який експортується з Росії.

У свою чергу, це дозволить знизити собівартість виробництва і підвищити конкурентоспроможність продукції на світових ринках.

"Так, зростання вартості акцій вищезгаданих металургійних і хімічних підприємств коливається в діапазоні від 50% до 100%, у той час як зростання всього ринку, що характеризується української біржею, складає близько 40%", - зазначається у повідомленні.

На думку експертів iTrader, подальший розвиток подій фондового ринку залежить від багатьох факторів.

У першу чергу, це зростання реального сектора економіки, від стану якого залежить динаміка фондового ринку і стабільність національної валюти.

Також на вартість вітчизняних акцій буде впливати ситуація на зовнішніх ринках, відновлення роботи з МВФ і наведення порядку в державній економічній політиці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!