Raiffeisen хоче добре розмістити українську "дочку"

Вівторок, 30 березня 2010, 10:04

Австрійський Raiffeisen Zentralbank Osterreich AG (RZB) має намір розглянути можливість зменшення своїх часток в українському "Райффайзен Банк Аваль" і російському Райффайзенбанку до менш 50% акцій.

Про це пише газета "Комерсант-Україна".

"На фінансовому ринку не може бути вічних гарантій. Втрачати контроль буде боляче, але не виключено, що банк може відмовитися від мажоритарної частки на великих ринках Східної Європи - наприклад, в Україні або Росії", - заявив 27 березня в ефірі австрійського радіо O1 голова наглядової ради RZB Крістіан Конрад.

За його словами, визначальним чинником при ухваленні рішення про скорочення частки стане необхідність значного збільшення резервів під проблемні кредити "дочок".

Реклама:

При цьому в RZB мають намір в найближчі сім-десять років зберегти мажоритарну частку в Raiffeisen International Bank-Holding AG, який володіє українською установою.

Прес-секретар Raiffeisen International Майкл Пальцер уточнив, що Конрад мав на увазі дуже віддалену перспективу і грунтувався на припущенні про значне зростання банківського ринку.

"За таких умов одним з можливих варіантів могло б стати публічне розміщення акцій одного з місцевих дочірніх банків. Ми про це згадували кілька років тому, говорячи про Росію, але зараз така транзакція не розглядається", - зазначив Пальцер.

Він додав, що продаж "Райффайзен Банк Аваль" поки не є "предметом обговорень".

Прес-служба "Райффайзен Банк Аваль" не змогла надати коментарі членів правління українського установи.

Банк "Аваль", створений в 1992 році, в 2005 році був проданий австрійській Raiffeisen International Bank-Holding AG, яка володіє зараз 95,93% банку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: