"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд переглядає ліквідацію "Укргаз-Енерго"

Середа, 3 березня 2010, 21:07

Київський апеляційний господарський суд у лютому задовольнив апеляцію спільного підприємства "Укргаз-Енерго" і ухвалив переглянути рішення Господарського суду Києва від 1 жовтня 2008 року про його ліквідацію.

Про це повідомив представник суду, інформує агентство "Українські новини".

З його слів, суд передав справу на розгляд Господарського суду Києва.

При цьому співрозмовник зазначив, що Вищий господарський суд ще 2009 року призупинив касаційне провадження в справі про ліквідацію "Укргаз-Енерго" на час розгляду заяви про перегляд справи за нововиявленими обставинами.

Реклама:

Як відомо, 1 жовтня 2008 року Господарський суд Києва ухвалив рішення щодо ліквідації "Укргаз-Енерго".

Суд також визнав недійсним рішення установчих зборів засновників компанії від 2 лютого 2006 року, рішення загальних зборів акціонерів від 28 квітня 2007 року і статут компанії.

1 червня 2009 року Київський апеляційний господарський суд вніс зміни до рішення першої інстанції.

Госпсуд тоді вирішив просто припинити діяльність "Укргаз-Енерго" шляхом ліквідації, а апеляційна інстанція зобов'язала засновників СП - "Нафтогаз України" і швейцарську "РосУкрЕнерго" спільно здійснити заходи з ліквідації.

Вимогу "Нафтогазу" про створення ліквідаційної комісії було відхилено, нагадує агентство.

Відомо, що ЗАТ "Укргаз-Енерго" створене в лютому 2006 року зі статутним фондом 5 млн. гривень і частками учасників по 50%.

Із березня 2006 року до квітня 2008 року компанія була монопольним постачальником газу промспоживачам України, а з квітня 2006 року до квітня 2008 року - монопольним імпортером газу в Україну.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: