Експерти навперебій закидають Януковича порадами

Середа, 3 березня 2010, 17:21

Працівники Міжнародного центру перспективних досліджень та Інституту світової політики уклали поради для президента під назвою "Нова зовнішня політика України: чотири стратегічні пріоритети". 

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Як повідомила журналістам директор МЦПД Ольга Шумило, рекомендації будуть передані наступного тижня Януковичу та представникам його адміністрації, а також до МЗС.

"Першочерговим у зовнішній політиці є повернення довіри до України, відновлення відносин із її ключовими партнерами, збереження її суверенітету і незалежності, перетворення її в активного гравця регіону", - йдеться у збірці.

Реклама:

Повідомляється, що президентові запропоновано "простий і гнучкий" план відповідей на майбутні виклики.

"Для повернення довіри партнерів Україні треба забезпечити узгоджену позицію всіх, хто говорить від імені країни. Публічні протиріччя за кордоном неприпустимі", - сказав rерівник програми "Зовнішня політика" МЦПД Саша Тесс'є-Столл. 

Щодо відносин із Росією, ЄС і США, то, на його думку, це найважливіші міжнародні партнери України і хороші відносини з ними - важлива умова для безпеки та розвитку України.

"Керівництво країни має будувати розуміння того, що політики в Україні є проукраїнськими, а не прозахідними або проросійськими", - вважає Тесс'є-Столл.

За словами директора Інституту світової політики Альони Гетьманчук, над цією книгою працювало 15 експертів, які мають відповідні знання та досвід.

Як повідомлялося, у Вашинґтоні група експертів презентувала програму економічних реформ, яку, як вони вважають, новий президент України повинен виконати, щоб вивести країну з кризи.

Ще раніше своє бачення того, як треба провадити державне господарство, Януковичу задекларувала спілка економістів Донецька.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: