Перевізники побороли Черновецького

Середа, 3 березня 2010, 15:17 -

Антимонопольний комітет зобов'язав Головне управління транспорту Київської міськдержадміністрації забезпечити конкурсний відбір пасажирських перевізників.

Про це заявив виконувач обов'язків голови Антимонопольного комітету Олександр Мельниченко.

Як повідомляється на сайті АМКУ, рішення вимагає конкурсів для визначення перевізників, які працюватимуть і у звичайному, і в експресному режимі руху, і в режимі маршрутного таксі.

Реклама:

"Управління вчиняло антиконкурентні дії у вигляді бездіяльності, оскільки не проводило конкурсного відбору перевізників пасажирів, що суперечить Закону України "Про автотранспорт", - йдеться у висновках комітету.

Комітет вважає, що транспортне управління створило привілейовані умови для діяльності КП "Київпастранс" та штучні перешкоди роботі решти перевізників.

Це підтвердив голова Київської організації роботодавців-перевізників "Столиця" Валерій Липецький.

У ході розгляду справи управління відновило роботу конкурсного комітету із визначення пасажирських перевізників та провело конкурси щодо 10 автобусних маршрутів звичайного режиму.

Всього, як сказано, у Києві діє 68 таких маршрутів.

Начальник Головного управління транспорту КМДА Олексій Бархатов погодився з висунутими АМК вимогами, про що публічно заявив на засіданні, де розглядалося це питання.

"Столиця має бути взірцем найвищих стандартів, зокрема й у важливій соціальній сфері пасажирських перевезень", - сказав в.о. голови комітету Мельниченко.

Проте, за його словами, накопичилася ціла низка проблем, які потребують комплексного підходу з боку влади та бізнесу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: