"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров пообіцяв за місяць розробити держбюджет

Середа, 3 березня 2010, 14:12

Новий уряд подасть реалістичний державний бюджет, який є необхідною умовою виведення української економіки та державних фінансів із кризи.

Про це заявив виконувач обов'язків голови фракції Партії регіонів Микола Азаров, коментуючи висловлення недовіри уряду, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна". 

"Бюджет мусить бути реалістичним, спрямованим на відновлення економіки, щоб не забирати з неї необхідні ресурси", - сказав він. 

При цьому Азаров підкреслив, що виступає категорично проти рішення питань бюджету за допомогою емісії. За його словами, це не завадить передбачити в бюджеті повне виконання норм закону про підвищення соціальних гарантій, прийнятого восени 2009 року.

"Всі зовнішні і внутрішні інвестори повинні зрозуміти, що держава буде жити за коштами, і не буде витрачати кошти бездумно. Всі запозичення повинні йти на розвиток реального сектора", - каже колишній перший віце-прем'єр і міністр фінансів.

Реклама:

На його думку, якщо така політика буде вестися хоча б рік, тоді рейтингові агентства знову почнуть підвищувати рейтинги країни.

"А через два-три роки такої політики ми вийдемо на інвестиційні рейтинги" - додав кандидат на пост прем'єра.

Азаров додав, що крім бюджету, який має бути поданий у перший місяць роботи нового уряду, протягом місяця-двох обов'язково повинна бути розроблена системна програма діяльності уряду.

Регіонал також наголосив, що є прихильником співпраці з Міжнародним валютним фондом, хоч каже, що виділені Україні за рік 14,2 млрд. доларів були витрачені нераціонально.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!