"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кужель відповіла на звинувачення "дочки" "Нафтогазу"

Середа, 3 березня 2010, 12:57

Державний комітет з питань регуляторної політики та підприємництва у конфлікті з ДП "Нафтогазмережі" захищає державну власність і виконання законів.

Так у Держкомпідприємництва відповіли на звинувачення в дестабілізації ситуацію в газовій галузі Вінницької області, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

За інформацією прес-служби Комітету, до експертно-апеляційної ради при Держкомпідприємництва зі скаргою на неправомірне позбавлення ліцензій звернулося ВАТ "Вінницягаз", частка держави у статутному фонді якого складає 48%.

Під час розгляду скарги експертно-апеляційною радою, до складу якої входять представники органів виконавчої влади та незалежні експерти, були виявлені численні порушення законодавства Національною комісією регулювання електроенергетики.

Реклама:

Серед них, зокрема, факт позбавлення ліцензій ВАТ "Вінницягаз" без акта перевірки, протизаконна передача газорозподільної мережі іншій фірмі, незважаючи на діючий договір між ВАТ "Вінницягаз" та НАК "Нафтогаз України".

"Конфлікт, який розглядався на засіданні експертно-апеляційної ради, за висновками експертів, викликаний порушенням процедури врегулювання договірних відносин між суб'єктами господарювання та порушенням НКРЕ процедури ухвалення рішення щодо позбавлення ліцензій ВАТ "Вінницягаз", - йдеться у повідомленні.

Держкомпідприємництва, виходячи з вимог законодавства України і на підставі рішення незалежного експертного органу, що видав розпорядження про скасування постанови НКРЕ про анулювання ліцензій ВАТ "Вінницягаз", згідно з якою товариство з часткою державної власності в 48% позбавлялося права на транспортування та постачання природного газу споживачам, відзначають у комітеті.

НКРЕ в своєму листі від 1 березня 2010 року повідомила, що на виконання розпоряджень Держкомпідприємництва "Про усунення порушень НКРЕ вимог законодавства у сфері ліцензування" та "Про усунення порушень законодавства у сфері ліцензування НКРЕ" визнано такою, що втратила чинність, постанову НКРЕ від 26 листопада 2009 року №1346, якою були анульовані ліцензії ВАТ "Вінницягаз".

Як повідомлялося, 1 березня ДП "Нафтогазмережі" заявило, що дії Держкомпідприємництва дестабілізують ситуацію в газовій галузі Вінницької області і ставлять під загрозу безперебійність газопостачання області під час опалювального сезону.

"Нафтогазмережі", дочірнє підприємство НАК "Нафтогаз України", створене згідно з постановою Кабінету міністрів "Про підвищення ефективності управління державним майном газорозподільних мереж" від 10 червня 2009 року.

Діяльність підприємства спрямована на зміцнення безпеки споживачів природного газу, підвищення контролю за модернізацією газопроводів та їх ефективного використання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!