"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Родовід" чекає грошей для розрахунку із вкладниками Укрпромбанку

Середа, 3 березня 2010, 12:10

Вкладники Укрпромбанку, депозитні вклади яких перевищують 150 тис. гривень, зможуть отримати свої кошти після передачі активів Укрпромбанку в Родовід Банк або докапіталізації з боку держави на суму 3 млрд. гривень відповідно до програми, погодженої Національним банком України.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби Родовід Банку.

Згідно з реєстрацією в електронній черзі, "Родовід" платить до 150 тис. гривень кожному вкладникові Укрпромбанку, термін дії депозитного договору якого закінчився.

"Обмеження за сумою виплат введено внаслідок того, що отримана сума докапіталізації дорівнює сумі, що гарантується Фондом гарантування вкладів фізичних осіб", - говориться в повідомленні "Родоводу".

Реклама:

Згідно з інформацією прес-служби, станом на 1 березня 2010 року "Родовід" повернув вкладникам Укрпромбанку депозитні вклади на суму 2,46 млрд. гривень.

Сума перевкладених на новий термін коштів становить 3,37 млрд. гривень. На сьогодні в електронній черзі зареєстровано 146496 осіб.

Як повідомлялося, 7 жовтня 2009 року Кабінет міністрів та НБУ підписали спільну постанову про передачу зобов'язань за вкладами фізосіб і активів Укрпромбанку до капіталізованого державою Родовід Банку.

17 листопада "Родовід" почав реєстрацію вкладників Укрпромбанку в електронній черзі за критерієм дати завершення терміну дії депозитного договору, а 23 листопада почалася видача вкладів.

Крім того, з 20 листопада Укрпромбанк розпочав процедуру передачі своїх активів до Родовід Банку, серед яких як кредити, видані раніше "Укрпромом", так і частина його філіальної мережі.

З 21 січня 2010 року правління НБУ вирішило відкликати банківську ліцензію та ініціювати процедуру ліквідації Укрпромбанку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!