"Чорноморнафтогаз" хоче позичити у ЄБРР гроші для освоєння двох родовищ

Середа, 3 березня 2010, 10:42

Державне акціонерне товариство (ДАТ) "Чорноморнафтогаз" планує залучити кредит Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) для реалізації інвестиційного проекту з розробки та облаштування Одеського і Безіменного морських газових родовищ.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на звіт Міністерства палива та енергетики про виконання плану робіт за 2009 рік.

"Збори акціонерів ДАТ "Чорноморнафтогаз" 18 листопада 2009 року ухвалили рішення створити ДП "Чорноморнафтогазінвест", яке буде виступати бенефіціаром за кредитом ЄБРР", - говориться в документі.

У свою чергу, прес-секретар представництва ЄБРР у Києві Антон Усов в коментарі агентству повідомив, що наразі рано говорити про який-небудь конкретний проект.

Реклама:

"З компанією ми знайомі, неодноразово проводили зустрічі, але поки ще рано говорити про якийсь конкретний проект і вже тим більше про терміни і суми", - відзначив він.

Як повідомлялося, затверджена урядом загальна кошторисна вартість облаштування Одеського і Безіменного родовищ становить 1 млрд. 105,966 млн. гривень.

На будівельно-монтажні роботи планується, зокрема, направити 800,605 млн. гривень, на обладнання - 123,134 млн. гривень, інші витрати - 182,227 млн. гривень.

Робочий проект облаштування родовищ розроблений ТОВ "Інститут "Шельф". Обсяг видобутку газу за весь період експлуатації цих двох родовищ, згідно з проектом, становить 10,821 млрд. кубометрів, у тому числі Одеського - 9,131 млрд. кубометрів, Безіменного - 1,69 млрд. кубометрів.

"Чорноморнафтогаз" здійснює роботи з освоєння українських шельфів Чорного та Азовського морів. Підприємство також видобуває вуглеводні на родовищах, розташованих у Криму, експлуатує розташовані на півострові Глібовське підземне сховище газу і магістральні газопроводи.

100% акцій ДАТ знаходиться в управлінні НАК "Нафтогаз України".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: