Хорватія долучилася до російської обхідної труби

Середа, 3 березня 2010, 09:05

Хорватія приєдналася до проекту "Південний потік".

Відповідну угоду у вівторок в Москві підписали міністр енергетики Росії Сергій Шматко і міністр економіки, праці й підприємництва Хорватії Джуро Попіяч, повідомляє агентство "УНІАН".

Після завершення російсько-хорватських переговорів російський прем`єр Володимир Путін сказав, що проект "Південний потік" одержав широку міжнародну підтримку.

"До його реалізації вже підключилися Болгарія, Угорщина, Греція, Сербія і Словенія. Вигода для всіх учасників цього процесу, зокрема й для Хорватії, яка підключилася до нього, очевидна", - зазначив він.

Реклама:

"Зокрема, і перш за все, це стосується стабільності енергетичних поставок Європі й суто економічних вигод для всіх учасників", - сказав Путін.

У свою чергу прем`єр-міністр Хорватії Ядранка Косор повідомила, що угода про створення і експлуатацію газопроводу на території Хорватії відкриває можливість створення спільної компанії за участю 50% на 50% для реалізації проекту.

"Природно, буде ще багато розмов про деталі, але що для Хорватії дуже важливе - це забезпечення поставок газу на територію Хорватії", - заявила вона.

Косор також зазначила, що Хорватія зацікавлена в продовженні контрактів з "Газпромом", які закінчуються наприкінці 2010 року, і збільшенні поставок газу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: