"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Судова адміністрація "розбазарила" сто мільйонів?

Понеділок, 29 березня 2010, 19:57

Державна судова адміністрація за 2007-2009 роки з надходжень на інформаційно-технічне забезпечення судових процесів використала понад 106 млн. грн. на непередбачені цілі.

Про це повідомляється в прес-релізі Рахункової палати, передає агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"ДСА використала понад 106 млн. грн. на цілі, які безпосередньо не відносяться до відшкодування витрат на інформаційно-технічного забезпечення судових процесів", - говориться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, аудит Рахункової палати встановив, що платежі на інформаційно-технічне забезпечення судових процесів є ґрунтом для корупційних схем використання бюджетних коштів.

Як пояснює прес-служба, за такими схемами тільки в арбітражному судочинстві у 1999-2006 роках кошти, які сторони платили за інформаційно-технічне забезпечення, зараховувалися не в держбюджет, а як прибуток на реєстраційні рахунки спеціально створеного для цього ДП "Арбітражний інформаційний центр".

Реклама:

Його правонаступником, як повідомляється, стало ДП "Інформаційні судові системи".

За даними прес-служби, протягом 2004-2006 років прибуток цього ДП тільки від надходжень від сплати витрат на інформаційно-технічного забезпечення судових процесів перевищила 50 млн. грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!