Суд Львова призупинив скасування привілеїв для Коломойського

Понеділок, 29 березня 2010, 16:19

Львівський окружний адміністративний суд призупинив скасування дії технічних умов (ТУ) на компоненти бензинів КБ-92 і КБ-95.

Про це з посиланням на обізнане джерело в судових органах повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Як зазначив співрозмовник, таке визначення суд виніс у забезпечення позову ВАТ "Нафтопереробний комплекс "Галичина" (Дрогобич, Львівської обл.), яким воно вимагає визнати недійсним рішення про скасування дії ТУ.

Крім цього, агентство повідомили, що наступне засідання за позовом ВАТ планується провести в середині квітня 2010 року.

Як повідомлялося, Держкомітет з питань технічного регулювання та споживчої політики України анулював дію ТУ на виробництво компонентів бензинів КБ-92 і КБ-95, які обкладаються зниженою ставкою акцизного збору в розмірі 20 євро на тонну, тоді як акциз на товарний бензин становить 110 євро на тонну.

Реклама:

Техумови були скасовані під виконання раніше опублікованих розпоряджень Кабміну.

ПАТ "Укртатнафта" (Кременчуцький НПЗ) у вересні 2009 року розпочало поставки на ринок компонентів бензинів КБ-92 і КБ-95.

Ряд учасників ринку та експертів висловили негативне ставлення до виробництва на Кременчуцькому НПЗ таких компонентів бензинів, звертаючи увагу на те, що вони, володіючи кількома гіршими властивостями в порівнянні з товарними бензинами, обкладаються істотно зниженою ставкою акцизного збору.

Уряд розпорядженням від 23 грудня 2009 доручив Держспоживстандарту призупинити дію ТУ на компоненти бензинів. При цьому документ був опублікований лише 10 лютого 2010 року.

На початку лютого 2010 року стало відомо, що номер ТУ в розпорядженні був зазначений невірно, тому "Укртатнафта" продовжувала відвантаження споживачам компонентів автобензинів.

Вже 24 лютого 2010 року помилка була виправлена, і в розпорядження були внесені зміни з правильним номером ТУ, а також дорученням Держспоживстандарту анулювати ці техумови.

Повторно Держспоживстандарт анулював ТУ аж у березні 2010 року.

Кременчуцький НПЗ, як і НПК "Галичина", є власністю групи "Приват", що знаходиться під контролем дніпропетровського підприємця Ігоря Коломойського.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: