Єврокомісія запустила проект із захоронення відходів у Калуші

Понеділок, 29 березня 2010, 16:08

Іспанська компанія Eptisa, що очолює консорціум, який виграв проект Єврокомісії з управління відходами в деяких країнах колишнього Радянського Союзу, оголосила про початок його реалізації в Україні.

Про це повідомив координатор міжнародної робочої групи з впровадження проекту Михайло Малков, інформує агентство УНІАН.

За його словами, Міністерство охорони природного середовища, яке є партнером проекту в Україні, визначило Калуський район Івано-Франківської області як пілотний для вироблення стратегії утилізації промислових, включаючи токсичні, і твердих побутових відходів.

Малков зазначив, що 22 березня 2010 року у Калуші пройшла зустріч керівників проекту з експертами Інституту проблем національної безпеки при Раді нацбезпеки й оборони, місцевої влади та науковців.

Реклама:

Під час зустрічі з мером Калуша Ігорем Насаликом визначили, що основним завданням консорціуму в регіоні буде виробіток єдиного стратегічного підходу до утилізації відходів, включаючи складання відповідних техніко-економічних обґрунтувань (ТЕО).

Пояснюється, що впродовж двох тижнів відбудеться засідання міжнародної робочої групи в Мадриді, яка визначить пріоритетні напрямки роботи.

Малков додав, що Eptisa готова надати безкоштовну інжинірингову допомогу в підготовці ТЕО.

Як відомо, контракт між консорціумом, який очолює іспанська компанія Eptisa, і Європейською комісією з управління відходами в Молдові, Азербайджані, Вірменії, Білорусі, Грузії, Росії й Україні підписаний у грудні 2009 року.

Загальна сума контракту, розрахованого на 4 роки, становить понад 5 млн. євро. Проект фінансують із загального бюджету Єврокомісії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: