"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нафтотрейдери виступили проти Коломойського

П'ятниця, 26 березня 2010, 20:35

Провідні гравці нафторинку України пропонують закріпити в законі про державний бюджет на 2010 рік прив'язку цін нафти і газового конденсату українського походження, що продаються на аукціонах, до митної вартості нафти, що ввозиться в країну.

Про це йдеться у зверненні до міністра палива та енергетики Юрія Бойка керівників товариств "ЛУКОЙЛ-Україна", "ТНК-ВР Коммерс", "Кло", "ORLEN Lietuva", "Торговий дім "Континіум-Галичина" і низки інших компаній, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Автори документа пропонують визначати стартову ціну нафти і газоконденсату на підставі даних про митну вартість ввезеної в Україну нафти за 10 днів, що передують даті реєстрації заявок на проведення аукціону.

При цьому, на їхню думку, в стартовій ціні слід враховувати надбавку за якість в розмірі 17 доларів за тонну нафти і 47 доларів за тонну газоконденсату без ПДВ на дату реєстрації заявок.

Реклама:

"Таким чином будуть створені умови для рівної участі в нафтових аукціонах і унеможливлене заниження цін на сировину, вигідне групі "Приват", - вважають вони.

Крім того, керівники нафтокомпаній вказують на непрозорість аукціонів із продажу скрапленого газу, реалізованого, за їх твердженням, структурам, близьким до групи "Приват".

У зв'язку з цим автори документа звертають увагу міністра на факт контролю групою "Приват" низки стратегічних об'єктів нафтовидобувної, нафтотранспортної та нафтопереробної галузі країни.

Зокрема, наголошується у зверненні, керівні посади ВАТ "Укрнафта", ВАТ "Укртранснафта" та ПАТ "Укртатнафта" очолюють особи, тісно пов'язані з групою "Приват", якою володіють дніпропетровці Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: