Ющенко попередив, за що Росія здешевить газ

П'ятниця, 26 березня 2010, 20:59

Віктор Ющенко вважає, що Росія вимагатиме за зниження ціни на газ створення союзної держави чи приєднання до Митного союзу.

Таку думку він висловив, коментуючи результати переговорів з газових питань у Москві.

Ющенко нагадав, що до цього призвели "капітулятивні" контракти, підписані Юлією Тимошенко.

"Нинішній владі не вдалося знайти аргументів, які переважили би спадщину угод від 19 січня 2009 року, укладених урядом Тимошенко", - наголосив колишній президент.

Реклама:

"Чільні представники Росії відверто говорять про те, що їх влаштовують угоди, досягнуті з урядом Тимошенко. Вони їм настільки вигідні, що для їх перегляду бракує навіть здачі українських економічних інтересів, на яку була готова нинішня влада - створення консорціуму з управління українською ГТС чи допуск "Газпрому" на внутрішній ринок", - додав він.

Разом із тим, він закликав нинішню владу не торгувати українськими інтересами, а скористатися здобутками, отриманими в часи його президентства.

Зокрема, йдеться про виконання Брюссельського меморандуму з ЄС щодо модернізації української газотранспортної системи і розвитку Каспійсько-Чорноморсько-Балтійського енерготранзитного простору як механізму контролю за цивілізованим транспортуванням енергоносіїв до Європи.

"Російська сторона сьогодні вимагає за зниження ціни на газ створити союзну державу чи принаймні приєднатися до Митного союзу з Росією", - наголошує Ющенко.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: