"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Януковича хочуть продовжити співпрацю з МВФ ще на 2 роки

П'ятниця, 26 березня 2010, 14:08

Перший заступник голови адміністрації президента Ірина Акімова не виключає, що співпраця країни з МВФ буде продовжена ще на два роки.

Про це вона заявила на брифінгу в п'ятницю, коментуючи підсумки чергової зустрічі з представниками МВФ у четвер 25 березня, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Позитивним сигналом з боку місії МВФ було розуміння того, що наша співпраця не може закінчитися в рамках старої програми у вересні 2010 року. І будуть обговорені формати для його продовження, можливо на наступні два роки", - сказала вона.

За словами Акімової, зараз активно відбуваються консультації на рівні всіх міністерств, на рівні Нацбанку.

Реклама:

На її думку, представники Міжнародного валютного фонду розуміють, що новій владі дістався "важкий тягар проблем" у тому числі за невиконаними зобов'язаннями меморандуму про співпрацю між Україною і МВФ.

"Подальші переговори будуть, в основному, відбуватися навколо питань, пов'язаних із форматом виконання цих зобов'язань, з форматом руху вперед", - підкреслила Акімова.

Вона також відзначила, що місія МВФ позитивно оцінює політичну стабілізацію в Україні і розраховує, що це стане хорошою базою для просування співпраці.

Як повідомлялося, керівник місії Європейського департаменту МВФ в Україні Танос Арвантіс висловив думку, що українська економіка поступово виходить з кризового стану.

Місія МВФ під керівництвом Арвантіса працює в Києві з 24 березня по 2 квітня. Плануються дискусії з органами влади щодо економічної програми, яка могла б бути підтримана Фондом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: