Мінфін схвалив план Тимошенко і шукає два мільярди на житло

Четвер, 25 березня 2010, 20:01

Міністерство фінансів позитивно оцінило державну програму будівництва доступного житла і має намір залучити в держбюджет на 2010 рік 1,8 млрд. грн. на її реалізацію.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку та будівництва Дмитро Ісаєнко, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Мінрегіонбуд розраховував на бюджетне фінансування в розмірі 2 млрд. грн., однак у Мінфіні схиляються виділити з прошеної суми 200 млн. грн. Державній іпотечній установі на погашення заборгованості.

За словами Ісаєнка, точний обсяг фінансування, яке надасть на програму держава, він зможе назвати лише 11 квітня 2010 року, коли буде готовий проект бюджету.

Реклама:

Заступник міністра зазначив, що вартість житла за держпрограмою в 2010 році не перевищить 4,5 тис. грн. за 1 кв. м у кожному з регіонів України та 5,9 тис. грн. за кв. м у Києві.

Земля під будівництво доступного житла, за його словами, виділятиметься безкоштовно.

Ісаєнко також наголосив, що програма передбачає виділення державою індивідуальному інвестору перші 30% внеску. Решту вартості житла той повинен буде сплатити сам, причому пільгове іпотечне кредитування банками у програмі не передбачене.

Однак, як заявляв керівник Мінрегіонбуду Володимир Яцуба, Нацбанк готовий рефінансувати банки для кредитування будівництва житла.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: