Росія дозволила об'єднати "Київстар" і Beeline

Четвер, 25 березня 2010, 19:17

Російська Федеральна антимонопольна служба (ФАС) схвалила угоду з об'єднання ВАТ "Вимпелком" (володіє маркою Beeline) і ЗАТ "Київстар-GSM" у нову холдингову структуру Вимпелком Ltd.

Про це йдеться в повідомленні "Вимпелкома", інформує агентство "Інтерфакс".

Як повідомлялося раніше, Altimo, яка управляє телекомунікаційними активами "Альфа-груп", і норвезький Telenor оголосили про об'єднання своїх часток "Вимпелком" і українського оператора "Київстар" у компанії ТОВ Вимпелком у жовтні 2009 року.

Відразу після цього Vimpelсom Ltd і Vimpelсom Holdings BV подали клопотання у ФАС про придбання 100% "Вимпелкома".

Реклама:

Комісія схвалила її на початку лютого цього року, після чого "Вимпелком Ltd" виставила оферту на придбання звичайних акцій і депозитарних розписок "Вимпелкому".

Минулого тижня Vimpelсom Ltd підтвердив отримання дозволу від Антимонопольного комітету України на злиття активів Altimo і Telenor.

Як уточнюється в повідомленні "Вимпелкома", схвалення ФАС було необхідне для завершення угоди по створенню Вимпелком Ltd і проходження оферти.

За підсумками операції "Вимпелком" стане повною "дочкою" Vimpelсom Ltd, а нинішні акціонери "Вимпелкома" - Altimo (44%), Telenor (29,9%) і міноритарії - отримають 43,9% і 35,4% голосів у новій компанії.

Ще 20,7% буде перебувати у вільному обігу на Нью-Йоркській біржі, де акціонери запланували провести лістинг "Вимпелкома".

Завершення операції намічене на середину 2010 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: