"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Стадіон до Євро-2012 у Львові передадуть Кабміну

Четвер, 25 березня 2010, 14:37

Депутати Львівської міської ради під час сесії 25 березня своїм рішення дали згоду на майбутню передачу цілісного майнового комплексу ЛКП "Дирекція з будівництва стадіону у Львові" Кабміну.

За це рішення проголосувало 86 депутатів, повідомляє ZAXID.NET.

Депутати тривалий час дискутували щодо цього рішення.

Як пояснила начальник юридичного управління Львівської міської ради Гелена Пайонкевич, сьогодні було ухвалене принципове рішення Львівської міської ради щодо передачі у державну власність підприємства в цілому з його активами.

Реклама:

"Це рішення з юридичної точки зору є найбільш логічним, бо з передачею ЛКП і надалі залишатиметься замовником робіт з будівництва. Наступний крок має зробити КМУ, ухваливши відповідне рішення. Далі буде створення комісії з передачі об'єкта", - наголосила Пайонкевич.

Вона також зазначила, що земельна ділянка площею 25 га залишатиметься у власності територіальної громади Львова, а ЛКП і держава матимуть право користування.

Відповідно до рішення, ухваленого депутатами, щодо цього об'єкту має бути ухвалено ще два рішення сесії: ухвала щодо передачі об'єкта, а після завершення будівництва - ухвала про розподіл часток власності на об'єкт у відповідності до коштів, які були у цього вкладені.

"Львівська міська рада вклала в цей об'єкт близько 134 млн. гривень, в тому числі за рахунок запозичень, відповідно до цієї суми у майбутньому буде визначено частку, яка належатиме львівській громаді. Запозичені кошти можна буде скерувати на інші об'єкти до Євро-2012", - наголосила Пайонкевич.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: