Ющенко: Експлуатація ГТС іншою державою нам невигідна

Четвер, 25 березня 2010, 11:25

Експлуатація української ГТС іншою державою ні за яких обставин не буде вигіднішою, ніж її використання національною монополією.

Про це заявив екс-президент України Віктор Ющенко в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна", опублікованому в четвер.

Коментуючи своє більш раннє твердження, що в Україні ще не народився політик, який віддасть Росії контроль над ГТС, тоді як команда нового президента Віктора Януковича рухається в цьому напрямку, Ющенко заявив: "Я і зараз наполягаю, що немає такого політика, який зможе вивести ГТС із національного управління чи власності. Це просто не вкладається у голові!".

За словами екс-президента, у нього "є своя версія того, що відбувається зараз", і щоб її пояснити, треба повернутися до подій річної давнини.

Реклама:

"Безумовно, коли Тимошенко підписала з Росією угоди про транзит і закупівлю газу на 10 років уперед, це була небачена в нашій історії капітуляція. І йдеться не лише про розміри тарифів, ви це чудово знаєте", - сказав Ющенко.

"Росія, отримавши тоді козирний туз, тепер вимагає: віддайте ГТС, і ми усе вам пробачимо. І тому деякі політики, не маючи національної позиції, потихеньку порушують цю тему", - зазначив він.

"Але я не думаю, що в парламенті складеться така комбінація політичних сил, яка підтримає скасування закону про неможливість передачі управління ГТС. Немає таких обставин, за яких експлуатація ГТС іншою державою була б вигіднішою, ніж її використання національною монополією", - підкреслив Ющенко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!