"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ахметов підкорює Росію

Четвер, 25 березня 2010, 10:11

Структурний підрозділ компанії "Метінвест" Ріната Ахметова, що займається оптовими продажами металу, "Метінвест-Євразія", відкрив два нові сервісні центри у Росії - у Воронежі і Волгограді.

Підприємства будуть займатися збутом металопродукції, яку виробляють два основні металургійні активи Ахметова - "Азовсталь" і Єнакіївський метзавод, пише газета "Дело".

Видання на гадує, що на сьогодні "Метінвест" має аналогічні центри в регіонах, територіально близьких до кордону з Україною, а також у найбільших містах Росії - Москві та Санкт-Петербурзі.

Завдяки відкриттю нових металоцентрів компанія планує наростити обсяги продажів у Центральному і Південному федеральних округах Росії.

Реклама:

"Ми також плануємо розширення збутової мережі в напрямку Північно-Кавказького федерального округу", - зазначив генеральний директор "Метінвест-Євразія" Роман Рибалов.

На думку експертів, російський ринок є перспективним для "Метінвесту".

2009 року, за даними Astrum Investment Management, поставки компанії в сусідню країну склали 600 тис. тонн, це 12% від усього експорту холдингу Ахметова.

До того ж зростанню українського імпорту на російський ринок сьогодні сприяє програма підготовки до зимової Олімпіади в Сочі.

Також українські постачальники мають логістичні переваги перед російськими - найближчий великий російський виробник металопродукції - Новолипецький меткомбінат - розташований удвічі далі від українських заводів Ахметова.

Через вигідне розташування "Метінвест" зможе економити на постачанні прокату, а також пропонувати більш вигідні ціни, зазначають експерти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: