"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Янукович наказав зупинити "забіг" цін на бензин

Середа, 24 березня 2010, 20:39

Президент Віктор Янукович доручив уряду не допустити різкого зростання цін на паливно-мастильні матеріали.

Про це ішлося під час його зустрічі з віце-прем'єром Віктором Слаутою і міністром аграрної політики Миколою Присяжнюком, повідомляє прес-служба глави держави.

Відповідна робота, за словами Януковича, має бути проведена як з вітчизняними нафтопереробними заводами, так і з імпортерами пального, а за її результатами має бути підписаний відповідний меморандум.

Президент зазначив, що очікує від профільних урядовців професійних дій для покращення ситуації у вітчизняному агропромисловому комплексі, наданні допомоги селу.

Реклама:

"Ми повинні використати всі можливості, щоб підняти рівень виробництва в АПК, щоб ті, хто працює на селі, відчули - держава піклується про них", - наголосив він.

У свою чергу віце-прем'єр Слаута поінформував президента, що за прогнозами, з 10 млн. га посіяної озимини, близько 20-25% доведеться пересівати. Найбільше це стосується Харківської, Полтавської і Київської областей.

Він також повідомив, що у 16 регіонах вже розпочалися польові роботи.

Слаута зазначив, що завершується розробка першочергових антикризових заходів для аграрного сектору. Насамперед, ідеться про доступність кредитів для сільгоспвиробників, а саме - про можливість частково компенсувати високі банківські ставки.

Крім того, Присяжнюк поінформував Януковича про хід розробки програми реформ в АПК.

"Ми бачимо, що потенціал АПК, за умови вдалих підходів і гідних мотивацій, дозволяє збільшити валовий продукт у 4-5 разів", - сказав міністр.

"Для цього необхідно затвердити пріоритетні напрямки розвитку АПК, які стануть локомотивом агропромислового комплексу, забезпечать продовольчу безпеку і дадуть можливість вийти на зовнішні ринки", - зазначив він.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!