"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Єврочиновник розповів, які реформи потрібні Україні

Середа, 24 березня 2010, 20:04

Україна насамперед потребує реформ газового сектора і рекапіталізації банків.

Про це заявив єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле під час виступу перед членами комітету парламентського співробітництва між Україною та ЄС у Брюсселі, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на представництво ЄС в Києві

Говорячи про основні проблеми в Україні, він відзначив "негайну потребу" реформ у газовому секторі і в рекапіталізації банківського секторі.

Чиновник закликав Україну до "рішучих дій з боротьби проти корупції", і "великих зусиль до поліпшення внутрішнього ділового та інвестиційного клімату".

Реклама:

Зараз цей клімат "надзвичайно несприятливий для зовнішніх інвестицій, яких Україна так сильно потребує", вважає представник Єврокомісії.

За словами Фюле, "Україна є важливою не тільки з географічних, демографічних та геополітичних причин", але й своїм "величезним промисловим, економічним та сільськогосподарським потенціалом" і "все більш глибокими демократичними традиціями".

На його думку, Україна є "лідером у регіоні", а тому її розвиток буде мати вплив і на інші сусідні держави.

Фюле зазначив, що повернення до програми співпраці з МВФ має бути "першим пріоритетом" для нової української адміністрації.

Єврокомісар заявив, що якщо Київ відновить співпрацю з МВФ, ЄС готовий надати Україні макрофінансову допомогу із загальним бюджетом у 610 млн. євро.

За словами Фюле, створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС надасть Україні "повний доступ до ринку ЄС, в якому проживають 500 млн. споживачів".

Торкаючись питання майбутнього безвізового режиму між Україною та ЄС, комісар звернув увагу на кроки, які Україна повинна для цього зробити.

"Ми вже сказали уряду, що якщо вона виконає "пріоритетні заходи", про які вже була укладена домовленість в рамках візового діалогу, ми просунемо далі наші дискусії з державами-членами ЄС щодо можливого майбутнього впровадження дорожньої карти (з впровадження безвізового режиму)", - сказав Фюле.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!