Фонд держмайна передумав продавати три обленерго

Середа, 24 березня 2010, 19:34

В.о. глави Фонду держмайна Олександр Рябченко розпорядився зняти з біржових торгів блок-пакети акцій трьох обленерго: "Полтава-", "Прикарпаття-" і "Сумиобленерго".

Про це він заявив на прес-конференції у середу, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"У нас ці акції обленерго вже багато років продаються і не знаходять собі покупця. Я дав команду поки зняти їх з продажу", - сказав Рябченко.

За його словами, продаж міноритарних пакетів акцій трьох обленерго, які належать державі, вже не актуальний у зв'язку з домовленостями між іншими акціонерами цих енергокомпаній, які конфліктували раніше.

Реклама:

"Потрібно розуміти, що час втрачено: контрольні пакети акцій знаходяться у фінансово-промислових груп і тепер ці пакети по 25%, які прогнозувалися, як камінь спотикання між власниками, таке значення втратили", - сказав в.о. глави ФДМ.

"В такому режимі, як вони продавалися, вони вже не будуть продані", - додав він.

Як відомо, продаж блок-пакетів акцій "Полтава-", "Прикарпаття-" і "Сумиобленерго" з кінця весни 2009 року щотижня переносився через відсутність заявок.

Раніше бізнесмен Ігор Суркіс повідомив, що акціонери "Львів-", "Прикарпаття-", "Чернігів-", "Полтава-" і "Сумиобленерго" в кінці грудня 2009 року досягли домовленості про обмін акціями підприємств, що дозволить сторонам одноосібно і безконфліктно контролювати компанії.

У результаті обміну брати Суркіси сконцентрували близько 94% акцій "Львівобленерго" і 70% акцій "Прикарпаттяобленерго".

У свою чергу Ігор Коломойський спільно з Костянтином Григоришиним консолідували 96% акцій "Чернігівобленерго" і по 72% акцій "Сумиобленерго" і "Полтаваобленерго".

Суркіс також повідомив, що в результаті досягнутих угод його з братом пакет акцій в "Запоріжжяобленерго" зросте до 26%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: