"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Луганськтепловоз" виставлять на продаж у квітні

Середа, 24 березня 2010, 18:56

Фонд державного майна планує у квітні виставити на продаж ВАТ "Холдингова компанія "Луганськтепловоз".

Про це на прес-конференції повідомив виконуючий обов'язки голови ФДМУ Олександр Рябченко, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Рябченко уточнив: "У квітні буде оголошено конкурс щодо "Луганськтепловозу". Я знаю, що є актуальне питання стартової ціни. Якщо він вас цікавить, я вам скажу по секрету між нами ... Ми плануємо, що вона трохи перевищить 400 млн. (гривень)".

За словами Рябченка, ніяких обмежень щодо участі в конкурсі не буде. Це стосується, у тому числі, і тих претендентів, які брали участь у минулому конкурсі.

Реклама:

"Нехай змагаються. Якщо хтось заплатить набагато більше, це дуже добре. Ми любимо тих інвесторів, які допомагають українському бюджету, це наші найкращі друзі", - відзначив він.

Як повідомлялося, у березні 2007 року 76% акцій "Луганськтепловозу" були куплені структурами "Трансмашхолдингу". Держпакет акцій обійшовся у 292,5 млн. гривень при стартовій ціні 292 млн. гривень.

Але в листопаді того ж року Верховний суд за позовом "Дніпровагонмашу", підконтрольного групам "Приват" і ТАС, визнав конкурс незаконним. До участі в ньому не були допущені структури цих груп, що теж претендували на завод.

Наприкінці листопада акції були перераховані на рахунок ФДМ з рахунків колишнього власника підприємства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: