Нова влада не може повернути заставу за Одеський припортовий?

Середа, 24 березня 2010, 18:38

Виконуючий обов'язки голови Фонду держмайна Олександр Рябченко сумнівається в можливості повернути компаніям "Нортіма" і "Фрунзе-Флора" заставні кошти, перераховані ними для участі в конкурсі з приватизації ОПЗ в 2009 році, до його продажу.

Про це він заявив на прес-конференції у середу, повідомляє агентство "Українські Новини".

"Є два варіанти повернення коштів: перший - фантастичний, тобто Держказначейство виділяє кошти і ми повертаємо їх інвесторам, другий - реалістичний, це те, що це підприємство буде виставлено на конкурс", - сказав він.

Рябченко відзначив, що у ФДМ немає бажання обмежувати участь інвесторів у конкурсі.

Реклама:

У той же час він не повідомив термінів можливого конкурсу з продажу Одеського припортового заводу, зазначивши тільки, що фонд розраховує продати завод не дешевше, ніж у 2009 році.

Рябченко додав, що терміни встановлення конкурсу по ОПЗ залежать від влади.

"Є питання, які не належать до нашої компетенції. Але ситуація з поверненням гарантійних внесків підштовхне державу до його продажу", - сказав в.о. голови ФДМ.

Крім того, Рябченко повідомив, що Одеський припортовий завод буде продаватися за тією ж процедурою, яка була в 2009 році.

Як повідомлялося, у вересні 2009 року ФДМ провів конкурс з продажу ОПЗ, в якому взяли участь компанії "Нортіма", "Фрунзе-Флора" і російська "Азот-Сервіс".

Виграла конкурс "Нортіма", однак ФДМ відмовився визнати її переможцем, порахувавши остаточну ціну заниженою внаслідок політичних обставин.

Потім відомство повернуло внесені для участі в конкурсі кошти "Азот-Сервісу", а київські компанії домагаються їх повернення через суд.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: