"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Світовий банк висунув умови для отримання кредиту на ЖКГ

Середа, 24 березня 2010, 17:53 -

Світовий банк (СБ) готовий надати Україні цільовий кредит на реалізацію Загальнодержавної програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства (ЖКГ) на 2009-2014 роки за умови виконання українською стороною низки умов.

Про це ідеться у повідомленні на веб-сайті Міністерства ЖКГ.

"Представник Світового банку Пітер Томсон підтвердив, що за умови впровадження Україною єдиної моделі тарифів у теплопостачанні, прийняття закону про концесію, що підтримає державно-приватне партнерство, підтримки з боку інших міністерств, зокрема Мінфіну та Мінекономіки, а також стабільності та безперервності існуючих програм і проектів з реформування, Світовий банк готовий надати Україні відповідну допомогу в рамках існуючої практики секторальної підтримки", - йдеться у повідомленні.

У свою чергу, Попов запевнив представників СБ в тому, що вимоги банку будуть реалізовані протягом року.

Реклама:

Зокрема, за словами міністра, в Україні буде створено орган, який регулює тарифи, а також прийнято закон про оренду та концесію.

Крім того, під час зустрічі сторони підтвердили раніше досягнуті домовленості про виділення додаткового фінансування "відкритого" компоненту проекту "Розвиток міської інфраструктури" у розмірі 200 млн. доларів за умови, що до кінця 2010 року буде освоєно 50% вже виділених банком коштів.

Як повідомлялося, уряд України і СБ розпочали в лютому 2009 року реалізацію проекту "Розвиток міської інфраструктури", в рамках якого банк виділяє кредит на 140 млн. доларів.

Кредитну угоду підписано урядом та банком 26 травня 2008 року. Кошти надаються під держгарантії на 17 років під ставку Libor+4,01%.

Проект реалізується шляхом відбору та подальшої фінансової підтримки найбільш актуальних інвестиційних проектів у сфері водопостачання, водовідведення та утилізації твердих побутових відходів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: