"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Акціонери "Полтаваобленерго" провели перші за дев'ять років збори

Середа, 24 березня 2010, 17:14

Акціонери енергопостачальної компанії ВАТ "Полтаваобленерго" в середу уперше з 2001 року змогли провести збори акціонерів товариства.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на джерело у компанії.

За даними співрозмовника агентства, на зборах зареєструвалися акціонери, які володіють сумарно близько 72% голосуючих акцій, що складає кворум.

У той же час у компанії поки не змогли уточнити агентству деталі прийнятих рішень, пославшись на відсутність оригіналу протоколу зборів.

Реклама:

Як повідомлялося, порядок денний зборів на 24 березня включав у себе питання щодо зміни глав і членів наглядової ради, ревізійної комісії та правління спілки.

Акціонери обленерго також планували внести зміни та доповнення до статуту і внутрішніх нормативних документів, реорганізуватися із закритого АТ у публічне АТ, перевести акції товариства у бездокументарну форму, змінити реєстратора і розподілити отриманий за підсумками 2009 року прибуток.

"Полтаваобленерго" не могло провести збори акціонерів на протязі багатьох років через конфлікт акціонерів. Останні збори акціонерів товариства відбулося в 2001 році.

Раніше український бізнесмен Ігор Суркіс повідомив, що акціонери "Львів-", "Прикарпаття-", "Чернігів-", "Полтава-" і "Сумиобленерго" досягли домовленості про обмін акціями підприємств, що дозволить сторонам одноосібно і безконфліктно контролювати компанії.

В результаті обміну брати Ігор і Григорій Суркіси сконцентрували близько 94% акцій "Львівобленерго" і 70% акцій "Прикарпаттяобленерго".

У свою чергу Ігор Коломойський спільно з Костянтином Григоришиним консолідували 96% акцій "Чернігівобленерго" і по 72% акцій "Сумиобленерго" і "Полтаваобленерго".

Таким чином, на сьогодні близько 72% акцій "Полтаваобленерго" контролюють структури бізнесменів Коломойського і Григоришина, ще 25% +1 акція обленерго знаходиться у власності держави.

"Полтаваобленерго" володіє розподільчими електричними мережами, розташованими на території Полтавської області, надає послуги з транспортування та постачання електроенергії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: