Україна майже удвічі збільшила імпорт м'яса птиці

Середа, 24 березня 2010, 16:28

У лютому 2010 року імпорт м'яса птиці до України виріс на 90% у порівнянні із січнем, при цьому частка американського імпорту значно збільшилася.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на інформацію ДП "Держзовнішінформ".

За словами начальника відділу з питань АПК ДП "Держзовнішінформ" Антона Порембського, за минулий місяць імпорт м'яса птиці в Україну сильно виріс - до 9317 тонн, що на 90% більше, ніж у січні 2010 року.

"Необхідно нагадати, що через нові санітарні вимоги, введені в дію у Росії з 1 січня 2010 року американська курятина виявилася забороненою для ввезення в цю країну. З іншого боку, ще один найбільший її імпортер, Китай, ввів тимчасові антидемпінгові мита на товар американських виробників курятини. Таким чином, американські компанії змушені збільшити поставки своєї продукції на ринки інших країн", - пояснив він.

Реклама:

Так, у зв'язку з обмеженими можливостями збуту курячих стегенець всередині країни американські компанії змушені збувати цей товар на експорт фактично за будь-яку ціну.

За даними експерта, в лютому на американський товар припало 56% імпорту м'яса птиці в Україну, тоді як у січні 2010 року - 25%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: