"Укрнафта" відсудила в американців усі акції СП

Середа, 24 березня 2010, 12:58

Київський апеляційний господарський суд визнав найбільшу в країні нафтовидобувну компанію ВАТ "Укрнафта" власником 100% київського ТОВ "Спільне українсько-американське підприємство "Укркарпатойл Лтд".

Про це йдеться в постанові суду, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

Згідно з документом, "Укрнафта" наростила свою участь в "Укркарпатойл Лтд" у зв'язку з порушенням правонаступництва нафтової корпорації Carpatsky (Делавер, США) щодо 45% акцій у СП, які раніше належали нафтовій корпорації Carpatsky (Техас, США).

Суд, зокрема, вказав, що відповідно до закону України "Про господарські товариства", девелоперська компанія Carpatsky, яка претендувала на 45% СП як правонаступниця техаської компанії, повинна бути визнана власником українського підприємства загальним збори акціонерів компанії.

Однак, як повідомляє агентство, делаверська компанія вважала, що вона повинна була увійти до складу акціонерів "Укркарпатойл Лтд" автоматично.

Таким чином, рішення позачергових зборів акціонерів "Укркарпатойл Лтд" від 28 серпня 2009 року, коли "Укрнафта" отримала під контроль 45% СП, визнане провамірним.

Як відомо, "Укркарпатойл Лтд" заснована у 1994 році "Укрнафтою" Carpatsky (Техас, США).

Реклама:

За даними Міністерства палива та енергетики, підприємство в 2009 році зменшило видобуток газу на 10% у порівнянні з 2008 роком, нафти - на 15,4%.

Згідно з раніше публікованими відомостями, "Укркарпатойл Лтд" створене для розробки нафтового Битків-Бабченського родовища на Прикарпатті.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: