Ющенко не вірить у концесію

Середа, 24 березня 2010, 11:51

Колишній президент Віктор Ющенко сумнівається, що Верховна рада ухвалить передачу української газотранспортної системи в концесію можливому газотранспортному консорціуму, власниками якого б виступлили Україна, Росія і ЄС.

Про це він сказав українському телеканалу, повідомляє агентство "Українські новини".

"Я впевнений, що в українському парламенті не знайдеться 226 безвідповідальних депутатів, якщо вони українці, проголосувати, щоб передати або в концесію, або в оренду, або в управління українську газотранспортну систему", - вважає він.

Ющенко впевнений, що такі дії не відповідають національним інтересам України.

Реклама:

Як повідомлялося, перший віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв виступає за передачу газотранспортної системи в концесію газотранспортному консорціуму.

На початку березня 2010 року президент Віктор Янукович повідомив, що Україна має намір домагатися доступу до газових родовищ у Росії при створенні газотранспортного консорціуму.

В 2002 році Україна й Росія домовилися створити міжнародний газовий консорціум, у січні 2003 року "Нафтогаз України" і російський "Газпром" зареєстрували консорціум як юридичну особу з часткою кожної з компаній по 50%.

У травні 2004 року "Нафтогаз України", "Газпром" і німецький Ruhrgas AG  домовилися про умови участі німецької сторони в консорціумі.

Газотранспортний консорціум створений у форматі, що передбачає будівництво газопроводу "Богородчани-Ужгород", а також використання міні-газопроводів, які простоюють, "Торжок-Долина" та "Івацевичі-Долина".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: