"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фірташ скуповує борги Надра Банку?

Середа, 24 березня 2010, 11:20

Ймовірний власник Надра Банку, голова ради директорів Group DF Дмитро Фірташ почав скуповувати єврооблігації цієї фінустанови.

Про це з посиланням на ділове видання повідомляє агентство "Українські новини".

"Компанії, дружні українському бізнесменові Дмитру Фірташу, викупили в підконтрольної росіянину Роману Амбрамовичу Millhouse Capital пакет єврооблігацій банку "Надра" номінальною вартістю 55 млн. доларів.

Бонди були придбані за 30% від їхньої номінальної вартості, обсяг угоди 16,5 млн. доларів", - повідомила особа, близька до банку "Надра".

Реклама:

"Дмитро Фірташ скуповує борги "Надра" для того, щоб реструктуризувати їх на вигідних для себе умовах. Для цього йому потрібна згода 75% власників євробондів", - пише газета.

Як відомо, в обігу перебувають єврооблігації банку номінальною вартістю 175 млн. доларів

"Надра" обтяжений простроченими зобов'язаннями і кредитори можуть ініціювати процедуру банкрутства в будь-який момент. Тому поки в потенційного інвестора не буде домовленості з кредиторами, він навряд чи захоче купувати банк і витрачати на його порятунок кошти, - пояснює віце-президент інвесткомпанії Dragon Capital Максим Нефедов.

Учасники ринку не можуть навіть приблизно оцінити, скільки вже Фірташ сконцентрував паперів. Євробонди, які належали Millhouse, становлять 31% випуску.

"Однак протягом останнього місяця є попит на облігації банку "Надра", що стало однією з основних причин їхнього подорожчання - з початку лютого 2010 року вони подорожчали більш ніж удвічі й коштують близько 30% від номіналу", - аналізують експерти.

Вони підрахували, що єврооблігації - це незначна частина зовнішнього юоргу банку. Крім них є ще майже 700 млн. доларів зовнішніх зобов'язань у вигляді торговельного фінансування, двосторонніх кредитів.

За інформацією часопису, робота з реструктуризації заборгованості останнім часом також активізувалася.

Наприклад, Fortis Netherlands, що надавала банку "Надра" торговельне фінансування, продала частину цієї заборгованості структурам, близьким до Фірташа.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: