Закордонні фонди чекають ревальвації гривні

Середа, 24 березня 2010, 10:44

Більшість облігацій внутрішньої держпозики викуповують нерезиденти, які розраховують заробити не так на низьких ставках, як на очікуваній ними ревальвації гривні.

Про це говорять українські банкіри, пише газета "Комерсант-Україна".

Інтерес іноземців до українських держпаперів банкіри пояснюють очікуваннями економічного зростання країни і ревальвації гривні внаслідок збільшення притоку валюти.

У ході ринкового аукціону з продажу ОВДП Мінфін здешевив вартість своїх запозичень і розмістив їх на 1,04 млрд. грн., нагадує видання.

Реклама:

Банкіри розповіли, що найактивнішими покупцями були закордонні фонди, а українські банки вважають нерентабельними 11%.

"Нам невигідно вкладатися за такою ціною", - пояснив директор казначейства банку "Київ" Фелікс Інденбаум.

Повідомляється, що на попередньому аукціоні ринковому прибутковість облігацій становила 16-17%, а тиждень тому ставки досягали 20%.

аукціоні 16 березня 2010 року половина залучених грошей була від нерезидентів. Тепер заявок було менше, але частка нерезидентів збільшилася", - відзначив заступник голови правління Укргазбанку Станіслав Шлапак.

Завдяки активності іноземців з 1 до 22 березня 2010 року Нацбанк викупив на міжбанку понад мільярд доларів.

"Нерезиденти розраховують на ревальвацію, на якій зароблять більше, ніж на відсоткових ставках, а для українських банків, у яких основним ресурсом є гривня, основну роль грає процентна ставка ОВДП" , - пояснив директор казначейства Райффайзен Банку Аваль Володимир Кравченко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: