Київ може заборонити бізнес-забудову центру

Середа, 24 березня 2010, 10:25

Комунальне підприємство "Центр містобудування й архітектури" має намір ініціювати обмеження Київською міською радою будівництва офісів у центрі столиці.

Мета обмеження -  вирівняти дисбаланс офісної забудови між правим і лівим берегами Дніпра.

Про це сказав перший заступник начальника цього підприємства, яке є розробником генерального плану розвитку Києва до 2025 року, Василь Присяжнюк, повідомляє агентство "Українські новини".

"Будемо пропонувати обмежити будівництво офісних приміщень у центральній частині міста", - сказав він.

Реклама:

Проектант зазначив, що офісні будівлі розташовані переважно на правому березі Дніпра і його забудова триває, у зв'язку з чим місто відчуває транспортні проблеми під час щоденного переміщення городян між берегами.

Розміщення ж офісів, а отже, і робочих місць на лівому березі забезпечить більше городян, які там проживають, робочими місцями і позбавить їх потреби пересуватися на правий берег.

Тому розробники нового генплану вважають, що офісне будівництво необхідно активізувати на лівому березі, створюючи великі ділові центри в районі ринку "Троєщина", на вулиці Електротехнічній, біля станції метро "Лісова", біля озера Вирлиця.

На правому березі, зі слів Присяжнюка, для розвитку офісної нерухомості підходять колишні промислові масиви Корчувате, Нижня Теличка і частина Рибацького півострова.

Разом з тим перший заступник начальника "Центру містобудування й архітектури" зазначив, що багато забудовників уже отримали землевідводи під офісне будівництво, переважно в Печерському, Шевченківському і Солом'янському районах.

"Ми також будемо пропонувати Київраді й інвесторам переглянути рішення про будівництво офісів у центрі міста, буде стимулюватися будівництво додаткового житла на таких земельних ділянках", - додав Присяжнюк.

Як повідомлялося , "Центр містобудування й архітектури" вважає за можливе збудувати до 15 млн. кв. м комерційної нерухомості в рамках реалізації генерального плану розвитку міста до 2025 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: