"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Газпром" стурбований Україною

Середа, 24 березня 2010, 10:07

ВАТ "Газпром" стурбований меншими, ніж передбачено контрактом, обсягами закупівлі НАК "Нафтогаз України" природного газу 2010 року.

Про це заявив голова правління "Газпрому" Олексій Міллєр за підсумками зустрічі з міністром палива й енергетики Юрієм Бойком

За даними управління інформації "Газпрому", сторони обговорили питання постачань російського газу в Україну.

На зустрічі зазначалося, що в першому кварталі 2010 року "Нафтогаз" відбирає менше газу, ніж передбачено контрактом.

Реклама:

"У зв'язку з цим особливої актуальності набуває забезпечення необхідних обсягів закачування газу в українські сховища до початку осінньо-зимового періоду", - зазначає управління.

Міллєр відзначив, що вирішення цього питання необхідне як для газозабезпечення споживачів України, так і для надійного транзиту російського газу до Європи.

"Ми повинні виходити з того, що "Нафтогаз" до початку осінньо-зимового періоду повинен підійти, маючи в підземних сховищах необхідний обсяг газу, щоб без проблем пройти осінньо-зимовий максимум", - сказав керівник "Газпрому".

У свою чергу Бойко відзначив, що нове керівництво українського паливно-енергетичного комплексу націлене на оновлення відносин з "Газпромом" і побудови справедливого, взаємовигідного партнерства в газовій галузі.

Як відомо, 19 січня 2009 року ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз України" підписали контракт про купівлю-продаж до 2019 року, і  про обсяги й умови транзиту через територію України на період до 2019 року.

24 листопада 2009 року ці компанії підписали доповнення до контракту купівлі-продажу природного газу, відповідно до яких річна контрактна кількість газу на 2010 рік встановлена в обсязі 33,75 млрд. куб. м. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!