ЄС підтримуватиме реформи України – рішення Ради ЄС

Середа, 24 березня 2010, 09:34

Європейський Союз чітко визначає, що буде надавати конкретну і всебічну підтримку Україні в обмін на проведення внутрішніх реформ.

Про це заявив європейський комісар із питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле,

"Рада обмінялася думками щодо України, включаючи пакет заходів, які ЄС може запропонувати Україні в обмін на імплементацію внутрішніх реформ, наприклад, дорожню карту відносно безвізового режиму", - йдеться в рішенні, прийнятому Радою ЄС із питань закордонних справ.

Єврокомісар Фюле відзначив, що під час зустрічей із президентом Віктором Януковичем європейська сторона пояснила, що буде підтримувати Україну в проведенні реформ "практичним і реальним шляхом".

Реклама:

Як приклад він назвав те, що, як тільки Україна повернеться до співпраці з Міжнародним валютним фондом, ЄС буде готовий надати додаткову макрофінансову допомогу в розмірі 610 млн. євро.

"Якщо Україна досягне успіху в реформах газового сектора, комісія працюватиме над тим, щоб досягти подальшого прогресу з газового пакету, який ми обговорювали з міжнародними фінансовими інституціями і урядом Тимошенко у березні і липні 2009 року", - сказав чиновник.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!