"Газпром" знає, що з другом Фірташа проблем не буде

Вівторок, 23 березня 2010, 20:15

Глава "Газпрому" Олексій Міллер сподівається на поліпшення відносин з Києвом у газовій сфері з приходом у Мінпаливенерго України нової команди.

Про це він заявив на початку зустрічі з українським міністром палива та енергетики Юрієм Бойко в Москві у вівторок.

"На жаль, за минулий час кількість питань, які нам треба з вами обговорювати і вирішувати, не зменшилася, а збільшилася. В першу чергу, це, звичайно ж, питання, які стосуються поточних поставок", - сказав Міллер.

"Ситуація складається таким чином, що Україна зараз відбирає газ нижче планових обсягів, нижче ніж у нас відображено в контракті", - зазначив глава "Газпрому".

Реклама:

Він додав, що "Газпром" турбує питання закачки газу в українські підземні сховища газу в 2010 році.

"Ми виходимо з того, що "Нафтогаз" повинен підійти до початку осінньо-зимового періоду 2010-2011 років, маючи в підземних сховищах такий обсяг газу, який дозволить пройти без проблем осінньо-зимовий максимум споживання", - зазначив Міллер.

Тому, сказав він, обсяги відбору газу і закачки його в ПСГ стануть однією з тем переговорів у вівторок.

"Адже це пов'язано і з поставками газу для споживачів України, і з забезпеченням надійного транзиту при поставках російського газу в Європу", - підкреслив глава "Газпрому".

"Упевнений, з урахуванням вашого досвіду і тієї кваліфікованої команди, яка завжди з вами працювала, ви підготуєтесь до майбутньої зими і ніяких проблем ні з поставками газу для споживачів України, ні з транзитом газу до Європи не буде", - сказав Міллер.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!