"CDMA Україна" програла битву за частоти

Вівторок, 23 березня 2010, 19:35

Компанія ITC (CDMA Україна) програла судову битву з НКРЗ з приводу видачі частот її конкурентові - компанії "Інтертелеком".

Відповідне рішення у вівторок виніс Верховний Суд, пише газета "Дело".

Таким чином, компанія втратила шанси домогтися скасування рішення НКРЗ про видачу "Інтертелекому" ліцензії на використання частот в діапазоні 800 МГц.

Гендиректор ITС Андрій Логвин підтвердив виданню, що компанія програла розгляд.

Реклама:

Також глава компанії дав зрозуміти, що вона продовжить боротьбу за ліцензії, при цьому не конкретизувавши свої подальші дії.

Верховний Суд України відмовив у задоволенні касаційної скарги ITC про визнання незаконним рішення Вищого Адміністративного суду України та залишив його в силі.

Як повідомлялося, 17 грудня 2009 року Вищий Адміністративний суд підтвердив рішення Київського апеляційного адміністративного суду, який визнав законним видачу "Інтертелекому" частот і скасував визначення і рішення Окружного Адміністративного суду міста Києва про призупинення дії ліцензій та визнання незаконним рішення НКРЗ про їх видачу.

9 липня 2009 року НКРЗ без проведення тендеру виділила "Інтертелекому" ліцензію на використання частот в діапазоні 800 МГц. Вони необхідні операторам для розвитку послуг швидкісного доступу в Інтернет.

Як стверджують юристи ITС, згідно зі ст. 30 закону "Про радіочастотний ресурс", вільні частоти виділяються в користування тільки на конкурсній чи тендерній основі.

З огляду на цю обставину, оператор звернувся до суду з проханням визнати ліцензію "Інтертелекому" недійсною.

ITС стала вже другим CDMA-оператором, який подав позов до суду на НКРЗ з приводу видачі нею частот. Раніше відповідне судовий розгляд ініціювала компанія "Телесистеми України" (TM PEOPLEnet), яка домагається видачі їй 3G-ліцензії в діапазоні 1900-2000 МГц.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!