Колесніков: "Олімпійський" - найбільш ризикований об'єкт Євро

Вівторок, 23 березня 2010, 16:19

Реконструкція НСК "Олімпійський" суттєво відстає від графіку.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр з питань Євро-2012 Борис Колесніков під час інспекції київського стадіону, повідомляє кореспондент "Чемпіона".

Втім, Колесніков сподівається надолужити відставання.

"Очевидно, ми встигнемо, бо іншого виходу у нас немає. Поставлене завдання - до 1 вересня повинні бути ліквідовані всі відставання, які є. Враховуючи погодні умови, це цілком можливо", - каже віце-прем'єр.

Реклама:

Крім того, Колесніков розкритикував саму ідею реконструкції і заявив, що краще було б "Олімпійський" знести і збудувати новий стадіон.

"Інше питання, чому Міністерство спорту 3 роки назад вибрало цей проект, який у цьому сенс - але сьогодні вже пізно це обговорювати". 

Також віце-прем'єру не сподобалося і розташування рекламних щитів на трибунах, які перешкоджають нормальному перегляду матчу вболівальникам перших рядів.

"Для глядачів це не дуже зручно. З 69 тисяч місць 7 тисяч футболу не бачать. Ми очевидно, знесемо все, що знаходиться на східній трибуні, щоб забезпечити безперешкодний доступ глядачів до стадіону.

Потрібно також вилучити землю, яка, на думку міської влади, була отримана. незаконно. Згідно закону про суспільні потреби, ця земля повинна бути викуплена. Оскільки "Олімпійський" - найбільш ризикований об'єкт на сьогодні", - каже Колесніков.

Віце-прем'єр запевнив, що найближчим часом уряд розрахується з боргами.

"Держава заборгувала підрядникам стадіону 36 мільйонів - 21 мільйон будівельникам і 15 підрядникам. Гроші будуть перераховані в четвер і п'ятницю в повному об'ємі. Крім того, ми повинні зробити 160 мільйонів передплати за будівельні конструкції, пов'язані з дахом - по 55 мільйонів щотижня уряд буде перераховувати. 

У фінансових схемах взагалі важко розібратися. Один генпідрядник - у нього 4 субпідрядника, і в них ще 36 субпідрядників. До 11 квітня ми розберемося, хто за що відповідає", - каже Колесніков.

Наостанок віце-прем'єр повідомив, що створено нове Координаційне бюро Євро-2012 в Кабміні, яке очолює Володимир Ковалевський,

"Він працював директором "Донбас Арени", це найдосвідченіший спеціаліст у нашій країні з будівництва спортивних споруд", - вважає Колесніков.

Українська правда. Champion

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!