У США сподіваються, що Україна порозуміється з МВФ

Вівторок, 23 березня 2010, 15:54 -

Уряд США сподівається на досягнення взаєморозуміння між Україною та місією Міжнародного валютного фонду (МВФ), яка 24 березня прибуде до Києва.

Про це під час зустрічі з прем'єр-міністром Миколою Азаровим у Києві заявив заступник міністра фінансів США Крістофер Смарт, повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

"Для зовнішніх партнерів важливо бачити, що ви виконуєте і навіть трохи перевиконує програму співпраці з МВФ. Це приваблюватиме інвесторів. Покладаємо великі надії на те, що ви досягнете розуміння з місією МВФ на взаємовигідних параметрах", - сказав він.

Також заступник глави Мінфіну США вважає, що діючий уряд України має довгострокову програму своєї діяльності і політичну волю для здійснення глибинних реформ.

Реклама:

У свою чергу, Азаров заявив, що уряд розраховує на відновлення кредитного співробітництва з Фондом.

Вже на 24 березня запланована зустріч з представниками місії МВФ віце-прем'єр-міністра з економічних питань Сергія Тігіпка, нагадав він.

За словами Азарова, Україна розглядає дві можливості взаємодії з МВФ: продовження існуючої програми співробітництва або розробка нової багаторічної програми.

"Ця програма нам потрібна в першу чергу для того, щоб приступити до реалізації таких необхідних для України реформ", - підкреслив прем'єр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: