Влада Львова вже відмовляється фінансувати стадіон і летовище

Вівторок, 23 березня 2010, 12:17

Львівська міська рада пропонує передати роботи зі зведення терміналу в аеропорту і стадіону в пряме управління Кабінету міністрів.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр Борис Колесніков, інформує агентство zaxid.net.

"Є усна домовленість, точніше усно просять мера Львова, передати у пряме управління будівництво стадіону та аеропорту, а саме місто хоче зайнятися розвитком міської інфраструктури", - повідомив журналістам у вівторок.

За його словами, передача відбудеться в тому випадку, якщо Львівська міськрада прийме відповідне рішення в ході сесії.

Реклама:

Міськрада мала б передати в управління державі комунальне підприємство "Дирекція з питань будівництва стадіону", повідомляє агентство.

"Ініціюватиму розгляд цього питання уже на четверговій сесії. Пропозиція варта уваги, адже йдеться про півтора мільярда гривень, а також про дороги, комунікації для всього мікрорайону", - сказав мер міста Андрій Садовий.

Повідомляється, що за міською громадою Львова залишиться частка власності у майбутньому стадіоні, яка відповідатиме вкладеним на даний момент грошам та право на спільне управління стадіоном.

"У випадку такого рішення ми змогли би скерувати гроші, які передбачали на будівництво стадіону, на інші потреби", - вирішив міський голова Львова.

Як відомо, попередня угода між Львівською міськрадою та Міністерством з питань сім'ї, молоді та спорту передбачала, що держава сплатить лише 300 млн. грн. для стадіону.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!