Оплачено менше половини відвантаженого 2010 року вугілля

Понеділок, 22 березня 2010, 15:51 -

Україні важливо налагодити внутрішні розрахунки за енергоносії та ліквідувати боргову піраміду в ДП "Енергоринок".

Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв.

"Сьогодні кредитна піраміда ще більша - необхідно терміново вживати заходів по стабілізації фінансового стану компанії"­, - відзначив Клюєв.

За його словами, з приходом в уряд 2006 року команди Віктора Януковича мільярди грн. заборгованості "Енергоринку" вдалося звести до нуля.

Реклама:

Чиновник розповів, що цього тижня буде посилено роботу з регіонами для підвищення рівня внутрішніх розрахунків за енергоносії.

У якості прикладу Клюєв повідомив, що за даними Мінвуглепрому, з початку 2010 року сплачено менш як половину відвантаженого вугілля - з 573,8 млн. грн. сплачено лише 259,3 млн. грн. 

Клюєв дав доручення Мінпаливенерго прискорити роботу із забезпечення запасами вугілля теплових електростанцій.

"Через те, що виникає потреба в імпорті вугілля, уряд повинен відмовитись від посередників та забезпечити централізовані закупівлі через держкомпанію "Вугілля України", - вважає він. 

У вугільній галузі достатньо складна ситуація, бо останнім часом постійно зменшувався видобуток, а план - занижувався, заявив перший віце-прем'єр.

"Ми терміново розробимо паливний баланс країни з урахуванням потреб усіх галузей економіки, чіткі графіки ремонту енергетичних потужностей", - заявив Клюєв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: