"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Азарова сподіваються, що населення краще платитиме "комуналку"

Понеділок, 22 березня 2010, 12:48

Міністерство економіки розраховує збільшити в 2010 році рівень оплати споживачами наданих житлово-комунальних послуг до 96%.

Ці наміри закріплені у "Державній програмі економічного і соціального розвитку на 2010 рік", проект якої оприлюднений на веб-сайті Мінекономіки.

Також Держпрограмою передбачається низка заходів, спрямованих на підвищення енергоефективності у сфері ЖКГ шляхом скорочення витрат паливно-енергетичних ресурсів, радикального відновлення комунальної інфраструктури, впровадження енергозберігаючих технологій у житлових будинках і на об'єктах комунального господарства.

На думку розробників документа, зокрема, для досягнення цих цілей 2010 року необхідно прийняти закон "Про енергетичну ефективність будівель".

Реклама:

Також необхідно розробити проект закону, що стосується питань стимулювання енергозбереження на підприємствах ЖКГ, і проекти нормативно-правових актів, які пропонують фінансові механізми залучення коштів для реалізації енергозберігаючих заходів у житлових будинках.

Проект держпрограми також передбачає розробку протягом року схем теплопостачання населених пунктів і впровадження пілотних проектів з переведення підприємств ЖКГ на альтернативні джерела енергії та види палива.

Як повідомлялося, 2009 року українці сплатили за житлово-комунальні послуги 25,7 млрд. гривень, або 92,4% нарахованих за цей період сум.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!