МВФ пропонує створити "пожежну команду" для банків-банкрутів

Понеділок, 22 березня 2010, 10:19

Європейському Союзу, щоб зміцнити фінансову систему регіону, необхідно створити наднаціональний механізм для роботи із збанкрутілими банками.

Таку думку висловив директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Домінік Стросс-Кан, повідомляє агентство "Интерфакс".

На його думку, існуючі схеми показали під час кризи свою неадекватність, в результаті чого крах великих фінансових організацій виявився важкокерованим і дорого коштував урядам і платникам податків.

"Європі потрібні "пожежні бригади", щоб швидко "гасити" проблеми, що виникають у транснаціональних банків", - сказав Стросс-Кан.

Реклама:

МВФ пропонує створити спеціальний орган - European Resolution Authority, який буде мати повноваження та інструменти для ефективної роботи з проблемними банками.

При цьому нова система повинна максимально спиратися на фонди, створені самими банками, і за банкрутство повинні розплачуватися в першу чергу акціонери, і лише потім кредитори.

За словами Стросс-Кана, що МВФ продовжує працювати над пропозиціями щодо введення глобального податку на банки, ці пропозиції будуть представлені G20.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!