"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ситуація з Грецією не дає євро рости

Понеділок, 22 березня 2010, 09:44

Євро в понеділок тримається біля мінімальних рівнів за три тижні, а долар утримує завойовані позиції, оскільки Європа так і не дійшла єдиної думки про допомогу Греції напередодні саміту цього тижня.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Доларовий індекс коливається біля максимальної позначки за два тижні, оскільки невизначеність щодо Греції та несподіване підвищення ключової ставки в Індії змушують інвесторів обережно поводитися з ризикованими активами. Однак долар не вистачає імпульсу, щоб піти вище.

Євро торгується біля 17-місячного мінімуму до швейцарського франка і опустився до єни до мінімальної позначки більш ніж за тиждень, оскільки Німеччина зажадала, щоб Афіни самі вирішували свої проблеми, а Італія висловилася на користь підтримки з боку Євросоюзу.

Реклама:

Японські ринки у понеділок закриті у зв'язку з національним святом.

Євро, який а минулого тижня втратив 1,9% до долара через страхи з приводу Греції, знайшов підтримку на позначці трохи вище 1,35 долара за євро. Єдина валюта втратила 0,2% в порівнянні з п'ятничним рівнем, досягнувши 1,351 долара за євро.

З початку року євро втратив близько 6% до долара через фінансові проблеми Греції та інших держав Євросоюзу.

До єни євро опустився на 0,3% - до 122,22 єни, а до швейцарського франка - на 0,2%, до 1,4335 франка.

Долар торгується до єни на рівні 90,50 єни за долар, при цьому рівень підтримки дилери оцінюють близько 89,75 єни за долар, а рівень опору - трохи вище 91 єни за долар.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!